Verze 02 je po písních Tělo a No Ne již třetím singlem z dlouho očekávaného alba UMAMI, na které se těšili fanoušci Ewy Farné celých 7 let. Ve videoklipu, ale i písni samé, se setkává dospělá Ewa se svou o 15 let mladší verzí. Singl tak zrcadlí právě půlkulatých 15 let od momentu vydání první desky zpěvačky.

„Zajímalo mě, jestli by se mnou teď vlastně ta náctiletá Ewa byla kámoška, jestli jsem se třeba nestala někým, s kým by si vůbec nerozuměla. Zajímá mě, jestli pořád jednám v souladu se svými dětskými sny. Myslím, že mít kontakt se svým vnitřním dítětem, se svým dětským „já“, je důležité a udržuje nás v tom, abychom byli sami sebou v té nejsvobodnější a nejpravdivější podobě“ říká zpěvačka.

Díky nejpokročilejším technologiím potká v klipu 28letá Ewa s Ewou 13letou. Jde o časově i finančně nejnáročnější klip v celé kariéře čerstvé držitelky zlatého slavíka. Výsledkem je bilance a oslava výročí 15 let na scéně. Farna k tomu dodává: „Co bych ale mladší Ewě řekla? Moc by toho nebylo, ono totiž na životě je asi hezké, že nevíme co nás čeká. Znát budoucnost by možná bylo dost zatěžující, tak jak zpívám ve Verzi 02 – proč křišťálovou kouli u nohy mít“.

Hudbu složila sama Ewa, s textem ji pomáhali Jan Vávra a zpěvačka Annabelle.